om

Hvem sidder dér under skærmen?

Det gør såmænd Birgitte Busk og det er mig! Måske kender du mig fra noget andet?
Siden 1996 har jeg arbejdet med trådmalerier, “tegnet og malet” store og små billeder med fødder, ansigter, hænder og andet med sytråd på en helt almindelig symaskine.

Jeg syr stadig trådmalerier, men det har sine begrænsninger i både tid og udformning.

Så derfor skal der også være plads til at udtrykke sjove, fantasifulde og pludselige indfald via medier og materialer, der nemt og hurtigt kan bearbejdes.

Paraplyer i genanvendte materialer kombineret med gode historier, skæve holdninger, forunderlige tanker og muntre idéer, giver mig en stor frihed til at bruge min fantasi i mange forskellige sammenhænge.

 

“Og hvad kan jeg så hjælpe dig med?”

Måske kan vi hjælpe hinanden med at udvikle eller genvinde vores fantasi uden for megen selvkritik?! Eksempel: Når jeg arbejder med mine trådmalerier sker der ofte en masse blokeringer undervejs, fordi jeg hele tiden vurderer om mit håndværk er ok og om jeg formår at få det rigtige udtryk frem. Og ganske ærligt, tænker jeg også på, om det kan sælges og om “de andre nu også kan lide det”.

Det er her Paraplykunsten kommer ind i billedet

For mig er det at lege med alle disse (tidligere nævnte) materialer, former, farver, fortællinger i tekst eller video, en måde at koble af fra det mere seriøse håndværk og tage en slapper og få en griner.
Egentlig er det ligegyldigt om det er paraplyer, luftballoner, frøer eller skrubtudser, bare det handler om at bruge “fantasi uden grænser”. Ikke alene skaber det et frirum i de mere seriøse processer eller måske en pause i en blokering, men det bidrager også til og rykker ved vores form-, farve-, materialeopfattelse.
Og det gør en pokkers  stor forskel for vores måde at udtrykke os på! Især når vi bevæger os udover vores såkaldte komfortzone.
Det kan vi altid bruge, hvad vores mission, mål eller metier end måtte være.

Mens jeg leder efter det grønne græs, der skal udtrykke min optimisme, træder jeg på en skarp sten. Nu maler jeg svenske træhuse fra skærgården..

Når du leder efter motiver eller formuleringer, der kan beskrive dine tanker er du så parat til at lade dig inspirere, ændre retning og forføre af dét, der møder dig, mens du søger?